Om Strimma

Vem är jag? 

Uppvuxen i Småland och bosatt i det företagsamma Insjön. Nu tar jag chansen att få skapa och vara kreativ! Att starta upp ett företag och bygga den tillvaro som jag vill finnas i känns så rätt. Det har funnits som en dröm hos mig en längre tid - men nu är det på riktigt! Har min bakgrund och erfarenhet i utbildningsväsendet och har nu bestämt mig för att byta riktning. Just nu fokuserar jag på att bygga varumärket, skapa förutsättningar genom att hitta lokala, småskaliga, utvalda hantverksprodukter eller samarbeten.

Strimma är ett platsnamn. Namnet Ål som första gången år 1325 stavades Aall innehåller ål, strimma, (jord)remsa och syftar här i betydelsen av en markant höjd, Skolberget - väster om kyrkan, mellan Faluvägen och Kyrkvägen i Insjön. 

Vad vill jag?

Det som driver mig är att berätta och föra vidare traditioner, seder och bruk - från en generation till nästa. Jag tror på att människor utvecklas och mår bra av att uppleva och göra saker tillsammans, med alla sinnen. Jag är övertygad om att vi tillsammans, kan göra skillnad, om vi hjälps åt för att bidra till en mer hållbar värld. 

Min vision är att utveckla Strimma till en kreativ mötesplats - där du kan boka olika kurser och smakupplevelser för dig och din familj eller dina vänner. Baka pizza eller tjockbulla i bagarstugan. Skapa minnen, dela recept och bevara och föra vidare traditioner tillsammans. I gårdsbutiken kommer du sedan kunna köpa med dig av mjölet, den goda tomatsåsen, oljan eller förklädet som du bakade i. Utbudet i gårdsbutiken och på webben kommer bestå av hantverksprodukter - från lokala och utvalda tillverkare som med sin kunskap bevarar och för vidare ett immateriellt kulturarv - från en generation till nästa. 

Jag strävar efter att stötta lokala tillverkare, värnar om småskalighet och närproducerat. Tänka hållbarhet - Återbruka! Bevara skapande- och hantverkstraditioner. Ta ansvar - all konsumtion påverkar vår planet. Erbjuda mat i säsong och ekologiska och KRAV-produkter i så stor utsträckning som det går. 

Mitt löfte till dig!

Oavsett om du bokar en upplevelse framöver, eller om du handlar i gårdsbutiken eller online, så genomsyras  allt av att: Det du möter är genuint - Min förhoppning är att du ska få en äkta upplevelse för alla dina sinnen. Det är noga utvalt - Du kan alltid känna dig trygg och säker. Söker du inspiration? - Här kan din nyfikenhet triggas och få dig motiverad! Känslan som jag vill att du ska få med dig - ska vara varm och behaglig inombords - så att vi snart ses igen!


Välkommen till Strimma!